skip to Main Content

Bach virágterápia: Beech – Bükkfa

A Bach virágterápia több problémára nyújthat megoldást, mint gondoltad volna! Kiknek segíthet a Beech, azaz a bükkfa?

Ezekre az emberekre jellemző, hogy negatív állapotban hajlamosak kritizálni, szigorúan bírálni másokat, elítélni őket. Ide tartozik azonban a túlzott pedáns viselkedés, szigorú öltözködés, a fegyelem és pontosság megkövetelése is. Az ilyen ember figyelmen kívül hagyja, hogy mindenki más és nem egyforma adottságaink vannak. Más szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem – ez a mondás nagyon jól jellemzi a személyt.

Nekik gyerekként sok kritikát, megaláztatást kellett elviselniük, önérzetükben sérültek. Elszigetelt életet élnek, saját merev értékrendszerrel, amivel aztán fölényben érezhetik magukat másokkal szemben. Az érzések elfojtása azt is megakadályozza, hogy bele tudják képzelni magukat mások érzéseibe. A negatív diszkrimináció érzését nem dolgozták fel, helyette elhárítással védekeznek.

A Bach virágterápia segítségével a Beech segít visszaállítani a kapcsolatot saját énünkkel, belső egységünkkel. Kialakul a jó ítélőképesség, a bírálat elfogadásának képessége, mások gondolatainak tolerálása. Lépj velem kapcsolatba, és ismerd meg közelebbről a Bach virágterápia lehetőségét!

Back To Top