skip to Main Content

Bach virágterápia: Hornbeam – Gyertyán

„Hétfő reggel” szindróma néven ismert jelenség, amikor egy rutinmunkával járó hétnek nézünk elébe. Elindulnak a szürke hétköznapok, sem változatosság, sem felelősség nincs kilátásban, ellenben hegyként tornyosuló elintézendők, rutinfeladatok várnak. Szellemi lustaság, motiválatlanság, bénító fáradtság jellemző erre az állapotra.

Ha valakinek sokszor van szüksége a Bach virágterápia keretein belül Hornbeamre, akkor elképzelhető, hogy olyan közegben nőtt fel, ahol napjai sivár egyformaságban teltek, tetteit a megszokás irányította. Mivel mindig megerőltetőbbnek tűnnek az olyan feladatok, melyeket nem végzünk örömmel, ezért ilyenkor folyamatosan noszogatni kell magunkat, hogy nekilássunk és elvégezzük.

A Hornbeam jellegű kimerültség abból fakad, hogy egyoldalú szellemi megterhelésnek vagyunk kitéve, ilyen lehet pl. egy vizsgaidőszak, vagy egy ágyhoz kötött hosszú betegség, amikor a testünk nem mozoghat, így olvasás, gondolkodás tölti ki napjainkat. Ez azonban átmeneti jelenség, bár érezhetjük azt, hogy megmozdulni sem bírunk többé.

Az egyoldalúság miatt az energiarendszer kibillen, csökken. Ha hosszan tartó az állapot, az rendszerint arra vezethető vissza, hogy manapság rengeteg információ ér bennünket, melynek nagy részét képtelenek vagyunk feldolgozni. Bejáratott rutin alapján élünk, minden nap ugyanúgy telik, önmagunkban azonban semmi sem történik, lelkileg és testileg is erőtlenek leszünk. Érdekes megfigyelni, hogy ezt a fajta fáradtságot azonnal megszünteti egy váratlan helyzet, szokatlan dolog, ami kizökkent a napi rutinból.

A Bach virágterápiának köszönhetően, a Hornbeam szedése után az energetikai síkok egyensúlyba kerülnek, a felsőbb én jelzéseire ismét figyelmet fordítunk, így megtaláljuk az aktivitás-passzivitás közötti egészséges egyensúlyt. Az életöröm visszatér, ezáltal újra örömmel és önbizalommal visszük véghez, amit szeretnénk.

Ha úgy érzed, Neked is segítségre van szükséged, bátran fordulj hozzám, és ismerd meg a Bach virágterápia jótékony hatásait!

Back To Top